2019-02-01-25ste-scrabble-toernooi_Sint-Pieters-Leeuw (11)SINT-PIETERS-LEEUW: – Vorige zondag 17 maart overleed in WZC Belfair Hub Moonen, 86 jaar oud. Deze Limburgse onderwijzer-basisschooldirecteur was sinds 1995 het gezicht van de jaarlijkse scrabbeltornooien in Ontmoetingscentrum De Merselborre Vlezenbeek op touw gezet door vzw De Vlaamse werkgroep De Vrede en cultuurcentrum Coloma.

Generaties schoolkinderen uit de 9 Leeuwse basisscholen heeft deze lieve, guitige pedagoog met oeverloos geduld en aanstekelijk enthousiasme, spelenderwijze warm gemaakt om steeds correct Nederlands te gebruiken. Het waren telkens hectische weken op het einde van een vaak koude januarimaand telkens besloten met een avondtornooi voor iedereen. Op 1 februari 2019 speelde hij voor de eerste keer zelf mee en won hij zijn eigen wisseltrofee ( zie artikel – klik hier).

2009-01-22-16de-scrabbletornooi_jeugd-sint-pieters-leeuw_huub
Hub Moonen’s scrabblelijsten bevat meer dan 550 000 toegelaten Nederlandse woorden.

Al de voorgaande jaren was hij de gewaardeerde spelleider die aan de hand van zijn fameuze scrabbelboek  ‘500.000 en meer te gebruiken woorden’ elk twijfelgeval moeiteloos ontzenuwde. Het jaarlijkse tornooi zal dan ook voortaan ‘Scrabbeltornooi Hub Moonen’ heten. Buiten De Merselborre amuseerde hij zich zowat iedere dag rot met dit taalspelletje in enkele Brusselse gemeenten en de Leeuwse dienstencentra.
De sfeervolle uitvaart vond plaats op vrijdag 22 maart in de Onze-Lieve-Vrouwhemelvaartkerk van het aardbeiendorp. Hij heeft rust gevonden op het kerkhof van Vlezenbeek. De scrabbelfamilie blijft verweesd achter maar enorm dankbaar deze unieke persoonlijkheid te hebben gekend.
tekst: Denis Deneulin

%d bloggers liken dit: