VLEZENBEEK: – Bijna een jaar geleden kwam Kapitein Winokio voor het eerst in Revalidatieziekenhuis Inkendaal. Hij ervaarde toen erg veel warmte bij de kinderen die er revalideren. Mede door deze ervaring wou hij een liedjesboek maken dat kinderen een hart onder de riem kan steken als ze ziek zijn, pijn hebben, een ziekenhuisopname of een revalidatie doorgaan. Hij maakte 27 ‘Pleisterliedjes’: liedjes over pijn, ziek zijn en dokters. Vol troost, warmte en een lekker vleugje humor.

Een 100-tal kinderen die ambulant worden behandeld in het ziekenhuis konden in première luisteren naar zijn ‘Pleisterliedjes’.

Voor de beelden bij de liedjes in het boek kon Kapitein Winokio rekenen op fotograaf Kaat Pype en een aantal jonge revalidanten van Revalidatieziekenhuis Inkendaal. Zij zetten hun beste beentje voor om ieder lied te voorzien van een, uit het echte leven gegrepen, foto met een prikje humor.


Kapitein Winokio (Winok Seresia): “We hebben hier een jaar geleden in alle stilte opgetreden voor de kinderen en de emotie was zo groot, zo hevig en we vonden dat zo heerlijk om voor die kinderen te spelen dat we speciaal samen met Inkendaal een boek hebben gemaakt. Het boek heet ‘Pleisterliedjes’ en dat zijn liedjes over pijn, ziek zijn en dokters. Omdat we merken dat het voor iedereen goed is maar we hebben het samen gemaakt met mensen met de juiste ervaring mee hebben de verplegers, dokters,… en je voelt met de kinderen wat de mooiste liedjes waren.
Zo houden de rolstoelpatienten van Inkendaal hier blijkbaar een rolstoelrace. Toen ze dat woord zeiden tegen mij dacht ik daar zit een liedje in ‘rolstoelrace’, dus zo was de samenwerking.
We hebben geprobeerd een boek te maken voor thuis in het gezin als voor kinderen die frequent een ziekenhuis bezoeken of er zelfs wonen.

Deze diashow vereist JavaScript.


Kapitein Winokio’s EHBO-liedjes helpen kinderen bij grote en kleine tegenslagen. Vol troost, warmte en een lekker vleugje humor worden realistische thema’s bezongen: ziek zijn, microbes, dokters, wachtkamers, spuiten, pilletjes, je hartslag, botjes breken, mamazoentjes, ambulances, flink zijn, rolstoelracen, het ziekenhuis en diarree.

Kapitein Winokio – ‘Pleisterliedjes’: Boek+CD+MP3 – €22.95 – ISBN 978 94 903 7854 7

%d bloggers liken dit: