VLEZENBEEK: – voorzitter Lambiekstoempers Johan Wanne Madalijns en zijn vrouw Lieve Suys maken eigen bier ” ‘T Brgin” bij 4 Pajot in Vlezenbeek.


25 + 33 = 50
In het gezegende jaar 1985 kwamen Johan “Wanne” Madalijns en Lieve Suys elkaar tegen. Momenteel zijn ze 33 jaar samen waarvan 25 jaar gehuwd en dat moest gevierd. Beide zijn gepassioneerd door ons Belgisch bier en 25 en 33 zijn niet toevallig twee belangrijke inhoudsmaten, daarom besloten ze om hun eigen bier op de markt te brengen.
Het bier kreeg de naam ’t Begin en werd gebrouwen door Wanne en Lieve in de installatie van 4 Pajot in Vlezenbeek naar een origineel recept van Lieve Suys.
Het is een ambachtelijk blond bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Naast water werd er ook Pils, Pale en tarwemout, kardemom, jeneverbes, paradijszaad, zoete sinaas, rietsuiker, Kent en Brewersgold hop en Mangrove Jack’s en CBS1-gist gebruikt tijdens het brouwen.
Het resultaat is een fris blond bier met een alcoholvolume van 7,1 % en werd afgevuld op…50 centiliter !
De illustratie op het etiket is een tekening die Wanne in 1985 tekende.
Het bier is exclusief verkrijgbaar in het Streekproductencentrum, Poststraat 3A te 1500 Halle aan de prijs van 6,50 euro per fles.

%d bloggers liken dit: