snelheidscontrole_fabriekstraatBELGIË: – Morgen, woensdag 17 oktober 2018, zullen de politiediensten in heel het land hun 10de aangekondigde flitsmarathon houden. Ook de politiezone Zennevallei zal aan deze actie meewerken.

Sinds 2014 organiseert de federale politie, samen met de lokale politiezones, tweemaal per jaar een grootscheepse actie met snelheidscontroles onder de naam ‘flitsmarathon’. Gedurende 24 uur worden flitscamera’s zowat overal geplaatst met als doel om de weggebruikers te sensibiliseren over het feit dat snelheid de grootste ongevalsoorzaak blijft. Daarnaast worden uiteraard alle weggebruikers die de regels niet respecteren beboet.

Net zoals bij de allereerste editie, wordt er een oproep gedaan naar de burgers om hun steentje bij te dragen om de verkeersveiligheid te vergroten.

%d bloggers liken dit: