SINT-PIETERS-LEEUW: – Dierenminister Ben Weyts lanceerde in mei de uniforme huisdierensticker. Zo’n sticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in geval van nood ook de huisdieren kunnen redden. Alle Vlaamse steden en gemeenten konden gratis inschrijven op de actie en die kende een immens groot succes.
Vlaams minister voor dierenwelzijn Ben Weyts deelde vanmorgen de eerste stickers uit aan het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw.
Vanaf heden kunnen ze tijdens de openingsuren van het gemeentehuis afgehaald worden aan het onthaal.


Verschillende gemeenten maakten al gebruik van een huisdiersticker, maar het ontwerp verschilde fel, soms zelfs binnen een en dezelfde brandweerzone. Om te zorgen voor meer uniformiteit én zichtbaarheid liet Weyts een sticker ontwerpen die in heel Vlaanderen gebruikt kan worden en door de gemeenten gratis besteld kon worden.

De actie bracht duidelijk veel teweeg”, stelt Weyts. “Vele gemeenten keken op tegen de kosten, maar als gemeentebestuur moet je de sticker nu alleen verspreiden. Het is een belangrijk hulpmiddel tijdens een interventie en je maakt het de brandweer veel gemakkelijker om snel en efficiënt te opereren.”

Minister Weyts verdeelde vandaag de allereerste uniforme huisdierstickers in vier Vlaamse gemeenten. De inwoners van Dilbeek, Duffel, Londerzeel en Sint-Pieters-Leeuw kunnen dus nu bij hun gemeentebestuur een sticker verkrijgen. De steden en gemeenten die de stickers besteld hebben, ontvangen die in de loop van volgende week.

Bij mij thuis plakt de sticker alvast op een zichtbare plaats, zodat de hulpdiensten weten dat er ten huize Weyts ook een hond, een kat en twee varkens wonen”, aldus de minister.

Deze diashow vereist JavaScript.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

1 comment

  1. Ik begrijp het doel wel, maar nu zeg je ook direct aan inbrekers of er honden in huis aanwezig zijn. Misschien overdreven maar ja er zijn volgens mij twee kanten aan die stickers.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: