2017-07-06-De-Lijn_bus_170VLAAMS-BRABANT/REGIO: – De Lijn zoekt in Vlaams-Brabant dit jaar ruim 100 nieuwe buschauffeurs. Die moeten in de loop van 2018 het natuurlijke verloop bij het rijdend personeel opvangen. Daarom organiseert de vervoermaatschappij op zaterdag 3 maart een jobdag voor chauffeurs in de stelplaats van Grimbergen.

zaterdag 3 maart 2018: Stelplaats Grimbergen

Brusselsesteenweg 2, 1850 Grimbergen
Er zijn vier sessies waar je kan bij aansluiten: om 09u45, 10u45, 12u45 of 13u45.
Iedere sessie duurt ongeveer 2 uur.
Hoe ziet het programma eruit?
– Onthaal en voorstelling van De Lijn
– Interactieve rondleiding op de stelplaats
– Mogelijkheid tot deelnemen aan de selectieprocedure
– Mogelijkheid tot solliciteren
– Rijden met een bus onder begeleiding van een instructeur
Meer info: www.delijn.be/nl/jobs/jobdagen.html

Dilbeek – Grimbergen – Anderlecht

Zowat 100 nieuwe chauffeurs heeft de Vlaamse vervoermaatschappij dit jaar in Vlaams-Brabant nodig om het natuurlijke verloop door gepensioneerden en vertrekkers op te vangen. Roger Kesteloot: “De focus ligt onder meer op de stelplaatsen van Grimbergen, Dilbeek en Het Rad (Anderlecht). Zo biedt De Lijn kandidaten in Vlaams-Brabant en Brussel niet alleen een stabiele job met aantrekkelijke voorwaarden, maar ook werk in eigen regio.”

Met een contract naar huis

Geïnteresseerden kunnen op 3 maart terecht in de stelplaatsen van Grimbergen en Sint-Niklaas. Net als bij de vorige jobdag kunnen inschrijvers na geslaagde selectieproeven met een contract naar huis. De enige voorwaarde is dat de arbeidsgeneesheer hen later geschikt verklaart voor de job. Kandidaat-chauffeurs kunnen op de jobdag kennismaken met toekomstige collega’s. Daarnaast krijgen ze een rondleiding op de stelplaats en mogen ze onder begeleiding van een instructeur een proefritje maken met een bus. Als de jobdag volzet zou geraken, kan online solliciteren ook.

Evenwichtige leeftijdsmix
Vorige week maakte De Lijn nog bekend dat het bedrijf heel wat vijftigplussers aanwerft. “Mensen met veel ervaring zijn even welkom als jongeren die nieuw zijn op de arbeidsmarkt,” zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “De Lijn heeft oog voor een evenwichtige leeftijdsmix. Wat telt is gedrevenheid om goede dienstverlening te bieden aan de reizigers. Je komt hoe dan ook terecht in een boeiend bedrijf waarin volop geïnvesteerd wordt.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.