2017-11-14-affiche-infoavondZENNEVALLEI: – Diabeteswerkgroep Halle organiseert op dinsdag 14 november 2017 een infoavond “Hoe kan ik eeuwig leven?” – infoavond diabetespreventie.

Op dinsdag 14 november 2017 is het Wereld Diabetes Dag. Extra aandacht voor deze chronische ziekte is vandaag meer dan ooit nodig. Zowat elke 10 minuten krijgt iemand in ons land de diagnose van diabetes. Naar schatting heeft 1 op 12 volwassen Belgen de aandoening. Tegen 2030 zou dit oplopen tot minstens 1 op 10 Belgen.

Omdat vele onder ons rondlopen met een verhoogd risico, maar het zelf niet weten, wil de diabeteswerkgroep Halle (Artsenkring Halle e.o.) de kans grijpen mensen te sensibiliseren over preventie van diabetes: hoe kan men zijn risico op diabetes bepalen? Welke maatregelen kan men nemen om de diagnose uit te stellen of zelfs te vermijden? en in welke mate biedt een gezonde levensstijl soelaas?
De diabeteswerkgroep Halle organiseert op dinsdag 14 november een grote infoavond “Hoe kan ik eeuwig leven?” waar diabetespreventie de rode draad vormt. Het zal een ludieke avond worden waarbij toneel afgewisseld wordt met theoretische onderbouwing, verzorgd door Prof. Dr. Chantal Mathieu.

Datum: dinsdag 14 november 2017
Voor wie: iedereen welkom
Locatie: zaal Lindegroen – Jozef Degelaenstraat 1 1501 Buizingen
Tijdstip: 19u00 – 21u00 Deuren: 18u30 (enkele infostanden te bezoeken)
Kostprijs: gratis
Meer info: Kim Vaes – 0474 20 58 40 – zorgtrajecten@artsenkring.be – Artsenkring Halle e.o. – www.diabeteswerkgroep.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: