VLEZENBEEK: – Vandaag was in Vlezenbeek de Laudinnestraat afgesloten thv de Ave-Mariaschool en dit ter gelegenheid van de “Week van de Mobiliteit”.


De 3de kleuterklasjes A en B kregen vandaag een extra verkeersles. Ze gingen op onderzoek welke verkeersborden er allemaal in de buurt van de school staan en leerden op de juiste manier een oversteekplaats of zebrapad oversteken. Er werd door de kleuters heel goed naar links, rechts en link gekeken.
Na de oefeningen mochten ze zich dan ook even uitleven op straat, je kan er niet elke dag ravotten. Al hadden sommigen toch wat schrik toen de wijkagent naderbij kwam. Maar hij stelde iedereen gerust vandaag mochten ze uitzonderlijk aan school op straat spelen en hij gaf hen ook nog wat goede raad waarna sommige kleuters toch ook een vraagje hadden voor de politieman.

Deze diashow vereist JavaScript.


Directrice, Valentine Decorte: “We vinden het als school heel belangrijk dat de kinderen en ook de kleuters veilig de straat oversteken. Dat ze het zebrapad gebruiken maar ook het voetpad. We vinden dat ook een van onze taken om de kinderen dat aan te leren. Misschien dat zij zo ook iets aan hun ouders leren, want dat merken we ook dat de ouders niet altijd het zebrapad of voetpad gebruiken en dat vinden we toch ook belangrijk.

Ook in de lagere school zal elke klas deze week in de WO-les een verkeersles krijgen. Bij hen gaat dit heel uitgebreid bijvoorbeeld hoe gedragen we ons op de parking, maar ook hoe gedragen we ons met de fiets,…

Ik kreeg vandaag ook heel wat positieve reacties dat de Laudinnestraat afgesloten was. Zeker van de kinderen want zij konden vandaag op straat spelen dus dat vonden ze super. Ze waren heel uitbundig. En van de ouders heb ik eigenlijk geen negatieve reacties gehoord. Wat ik heel leuk vond is dat ik ook heel veel ouders en grootouders met de fiets naar school zag komen wat anders niet zo vaak voorkomt. Dus wat ik zie is toch heel positief.

Voor de inzet van iedereen tijdens deze week van de mobiliteit trakteerde de gemeente nog op een ijsje.

Deze diashow vereist JavaScript.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: