REGIO: – Het project ‘Kyoto in het Pajottenland en de Zennevallei’ heeft in Gent tijdens de Vlaamse klimaattop de Vlaamse klimaatprijs gekregen. Het project rond duurzame energie is volgens de organisatoren een voorbeeld voor de rest van Vlaanderen.
2016-12-05-vlaamse-klimaatprijs_kyoto-in-het-pajottenland
In het project Kyoto in het Pajottenland en de Zennevallei werken vijftien gemeenten en een heel aantal organisaties uit het middenveld samen rond klimaat en duurzame energie. Ze helpen onder meer de inwoners om groepsaankopen te doen rond isolatiemateriaal en dergelijke. Al meer dan 1200 gezinnen liet ook al een energiescan uitvoeren of vroegen om renovatieadvies. Tijdens de Vlaamse klimaattop in Gent kreeg het project de Vlaamse klimaatprijs. Volgens de uitreikers van de prijs is het project een voorbeeld voor de rest van Vlaanderen.
2016-12-05-vlaamse-klimaatprijs_kyoto-in-het-pajottenland-2Het Kyoto-project wil de 30.000 € van de klimaatprijs gebruiken om nog meer mensen te bereiken.

Kyoto in het Pajottenland en Zennevallei omvat 15 gemeenten : Affligem, Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Roosdaal en Ternat.
meer info: www.kyotoinhetpajottenland.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: