2016-12-06-weerfotoBELGIË: – Momenteel worden hoge fijnstofconcentraties (PM10) in de lucht gemeten. De informatiedrempel van 50 microgram/m3 wordt overschreden laat de Intergewestelijke cel voor leefmilieu (IRCEL) weten.

Vandaag worden in de meetnetten van de drie gewesten hoge fijnstofconcentraties in de lucht gemeten. De voorbije 24 uur is de gemiddelde PM10 concentratie in de drie gewesten
hoger dan 50 µg/m³. De 24-uur gemiddelde PM10 concentraties om 9h00 bedroegen 58 µg/m³ in Vlaanderen, 52 µg/m³ in Wallonië en 56 µg/m³ in Brussel. PM10 is fijn stof met een diameter kleiner dan 10 micrometer. 50 µg/m³ is de drempel die de drie gewesten in België hanteren voor het informeren van de bevolking.

Verwachte luchtkwaliteit vandaag en morgen:
Door de opstapeling van de luchtvervuiling en omwille van de ongunstige meteorologische omstandigheden zullen de fijnstofconcentraties vandaag hoog blijven. Door de aanwezigheid van een temperatuursinversie op ongeveer 200 à 300 m hoogte, en een zwakke wind wordt de luchtvervuiling slecht verdund.
Vanaf morgen woensdag 7 december zal een toenemende wind zorgen voor een betere verdunning van de luchtvervuiling. De PM10 concentraties zullen tegen de avond beginnen dalen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: