RUISBROEK: Een jonge vrouw van 20 heeft het bewustzijn verloren na een CO-vergiftiging in een woning in de Peter Michielsstraat. Ze werd onwel bij het nemen van een bad en werd in kritieke toestand overgebracht naar het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek voor een zuurstofkuur.
Ook haar ouders en 2 zussen werden preventief overgebracht naar de ziekenhuizen in Halle en Anderlecht.

CO-vergiftiging is de belangrijkste vorm van dodelijke intoxicatie in België. Het is bijzonder gevaarlijk omdat CO een geurloos en kleurloos gas is dat ontstaat bij onvolledige verbranding van gas (aardgas en butaan- of propaangas), kolen, stookolie, petroleum, benzine of hout. Wat je moet doen in geval van een vergiftiging of hoe je problemen kan voorkomen, lees je op de website van het antigifcentrum.
Meer info om CO-vergiftiging te voorkomen:
– www.antigifcentrum.be/koolstofmonoxide/co-vergiftiging-voorkomen
– www.besafe.be/tips/co-vergiftiging
co-vergiftiging

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: