stormweerREGIO: – Er is stevig stormweer op komst met felle windstoten tot 90 kilometer per uur en veel regen. Op vele plaatsen moest de brandweer vanochtend al uitrukken voor stormschade.

UPDATE: 10u45 – Brandweerzone Vlaams-Brabant West: – “De wind houdt lelijk huis in onze regio. De teller staat ondertussen op een 70-tal interventies die het gevolg zijn van de hevige rukwinden.
Wees voorzichtig op de baan, sluit alles goed af en voorzie extra bevestiging/beveiliging voor losse elementen.
Wateroverlast en/of stormschade? Geen mensen of dieren in gevaar? Gebruik dan het e-loket http://vlaamsbrabantwest.be U spaart er tijd mee en vooral: de noodlijnen van de 112-centrales blijven vrij voor de dringende interventies.
We hebben graag dat je het e-loket gebruikt en niet naar 112 belt, indien er geen mensen en/of dieren in gevaar zijn.


Bij Bell’Aroma op de Postweg in Vlezenbeek vlogen om 10.06 uur een 100 tal zonnepanelen van het dak zoals te zien is op de dashcam bewakingsbeelden. De brandweer kwam ter plaatse om de nog loshangende panelen te verwijderen zodat er geen gevaar meer was voor de veiligheid. De 3 jaar oude zonnepanelen waren gelukkig in de richting van de straatkant gevlogen en niet in de richting van de serres.

En in Anderlecht bij Yeti Ski & Snowboard werd het dak de chalet door de stormwind losgerukt.
2016-11-20-yeti-stormschade
Update 16u30: De wind is gaan liggen.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West: “Samen met de interventies die momenteel nog in de wachtrij voor uitvoering staan, zal onze zone vandaag om en bij de 400 oproepen behandeld hebben voor interventies gerelateerd aan het noodweer.
Onze teams zullen nog een paar uur in de weer zijn, maar het ziet er naar uit dat het ergste nu voorbij is.”

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder