2016-09-11-swimming-team-zennevalleiSINT-PIETERS-LEEUW / HALLE: – Zwemclub De Waterleeuwen zal op termijn fuseren met nieuwe Swimming Club Halle tot Swimming Team Zennevallei.

Het is zwemclub De Waterleeuwen uit Sint-Pieters-Leeuw die deze club heeft opgericht verduidelijkt Gerd Vande Velde – hooftrainer van Swimming Club Halle aan Ring-tv: ”Er was een club die actief was in het zwembad van Lembeek en die vooral zwemschool aanbood. Maar dat zwembad is intussen dicht en die mensen hadden ook niet de ambitie om hun verhaal verder te zetten in het zwembad in Halle”,

Bedoeling is dat de twee zwemclubs: die van Halle en die van Sint-Pieters-Leeuw op termijn samensmelten tot een club. Die zal Zwemclub Zennevallei heten en dus beschikken over twee zwembaden. Zwemclub Zennevallei zal een grote club worden want in Sint-Pieters-Leeuw hebben ze 500 leden en in Halle 100. Samengeteld 600 leden. Het mag duidelijk zijn: van Zwemclub Zennevallei gaan we in de toekomst nog horen. “We willen dankzij de schaalvergroting op nationaal vlakken stappen vooruit zetten. Anderzijds willen we ook veel leden en Hallenaren kunnen aanspreken”, aldus Vande Velde.


geschiedenis zwemclub De Waterleeuwen
De zwemclub werd in 1976 opgericht en officieel erkend als V.Z.W.In 1991 gaf de toenmalige voorzitter ontslag en nam wijlen Willy Moons het heft in handen om de zwemclub te redden. Een begin met veel ups en downs maar nu uitgegroeid tot een grote zwemclub waar héél veel zwemgenot is.In 1999 sloot het zwembad van Sint-Pieters-Leeuw voor het uitvoeren van noodzakelijke werken volgens Vlarem II. Gedurende 22 maanden werd er gezwommen in het Ceria-zwembad te Anderlecht.In november 2001 kon er eindelijk terug gekeerd worden naar het vernieuwde zwembad in het Wildersportcomplex.In 2005 werd Jonas Crevits de eerst Belgische kampioen bij de Waterleeuwen op de 50 m vrije slag.Tussen 2005 en 2013 waren er verschillende deelnames aan de Vlaamse – Provinciale en Belgische kampioenschappen – A en B circuit met tal van Vlaamse en Provinciale kampioenen onder de leden van onze club.Jaarlijks zijn er 2 zwemstages.Onze club telt momenteel om en bij de 500 leden.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.