HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeentebesturen van Halle en Sint-Pieters-Leeuw hebben het laatste stuk van de vernieuwde Gaasbeeksesteenweg ingewandeld.
2016-09-08-inhuldiging-vernieuwde-gaasbeeksesteenweg_01
Op 10 oktober 2008 besliste het college om akkoord te gaan om de Gaasbeeksesteenweg te heraanleggen en dit in samenspraak met Sint-Pieters-Leeuw. In navolging van enkele vergaderingen werd er dan uiteindelijk in 2010 beslist om het traject in 2 fasen op te splitsen:
Fase 1 : gedeelte tussen het Mechelsgat en Windmoleken: aanleg riolering en heraanleg kasseien.
Fase 2 : gedeelte tussen het Mechelsgat en de Zuunbeek : enkel heraanleg kasseien en geen riolering vermits deze woningen gelegen zijn in de rode zone op het zoneringsplan en hier IBA’s dienden geplaatst te worden. Voor fase1 zou Stad Halle optreden als leidend bestuur en voor fase 2 zou Sint-Pieters-Leeuw dit doen. De laatste fase startte in september 2014 en de infrastructuurwerken werden afgewerkt in maart 2016.


Het volledige project omvat niet minder dan 1200 meter ingewassen kasseiweg opgesloten tussen 2 betonnen banden op de Gaasbeeksesteenweg – Brabantsebaan, de volledige vernieuwing van DeElst in asfaltverharding, en de vernieuwing van een gedeelte van de Pepingsesteenweg over een lengte van 400 meter monolietbetonverharding ( niet gewapend betonnen platen ) Tevens werd in het volledige project een gescheiden rioolstelsel geplaatst met een drietal pompstations. Tal van mensen hebben in dit project samen gewerkt, de beide stads/gemeente diensten, ontwerper, Farys, Vivaqua, D+A, Wegebo….. Totale kostprijs 1 milj 306.448 €, maar het resultaat mag zeker gezien worden.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: