De-Lijn_geen-dienst_2RUISBROEK: – Oorspronkelijk was er voorzien om de omleiding langs de autosnelweg te laten gebeuren, met een eerste halte in het zuiden ter hoogte van de Hemelstraat.
Deze optie bleek op het laatste moment onmogelijk omdat bepaalde toelatingen niet konden bekomen worden.
Hierdoor zou er tussen de Paul Gilsonlaan en het station van Lot geen enkele halte bediend kunnen worden.
Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw en De Lijn hebben vorige week naar alternatieven gezocht.
Eén van deze alternatieven bestond erin om – mits aanpassingen – de bussen de lokale omleiding te laten volgen.

2016-09-05-bus-omleiding.pngSchepen voor Mobiliteit, Jan Desmeth: “Op maandagochtend 5 september 2016 voerden we samen met De Lijn een testrit uit langsheen de plaatselijke omleiding. Zo konden we nagaan welke aanpassingen nodig zijn om dit traject mogelijk te maken. Deze testrit was positief en vanaf donderdag 8 september 2016 zal de bus de plaatselijke omleiding gebruiken. We zijn heel blij dat dit gelukt is en danken De Lijn voor de goede samenwerking. We zullen hierdoor tijdens fase 1a de halte aan het OCMW als eerste halte kunnen aandoen in de richting van Lot. In de richting van het centrum van Ruisbroek zal dit ter hoogte van de Wandelingstraat zijn. Hierdoor kunnen onze inwoners makkelijker de bus blijven nemen en kunnen we een betere oplossing aanbeiden dan oorspronkelijk het geval was.

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw en De Lijn zullen de resultaten van de testrit nu overmaken aan de collega’s van de MIVB met de vraag of zij eveneens bereid zijn deze oplossing aan de reizigers aan te bieden. Zodra hierover meer duidelijkheid is, zal er gecommuniceerd worden.

Luc Daniels van De Lijn : “Onze reizigers kunnen alle informatie weldra vinden op onze website. Wij raden onze reizigers ook aan om zich in te schrijven op onze gratis nieuwsbrief over omleidingen. Dat kan eenvoudig via onze website. Zo blijven zij steeds op de hoogte van bij een omleiding op hun lijn.”

De betrokken lijnen bij deze omleiding zijn:
– Lijn 810 (Halle – Ruisbroek – Dilbeek)
– Lijn 575 (Schoolbus Vlezenbeek – Sint-Pieters-Leeuw – Ruisbroek – Ukkel)

UPDATE woensdag 7 september:
Schepen voor Mobiliteit, Jan Desmeth: “De MIVB laat ons weten dat zij deze oplossing ook gaan toepassen in de ene richting (van Zuid naar noord via de Broekweg) maar niet in de andere richting (van Noord naar Zuid blijven zij via de autosnelweg rijden). MIVB blijft dit doen met een pendelbus. De Lijn doet het via de reguliere bussen zonder af- en opstappen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

One comment

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: