REGIO/ – Vandaag namen 16.000 mensen deel aan de vierde editie van de Topdag van het Gordelfestival, een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. De minder goede weersvoorspellingen en de hevige regenval in de ochtend speelden hierin zeker een rol.

Ook dit jaar vroeg het evenement op een sportieve manier aandacht voor het Vlaamse karakter van de streek rond Brussel. Organisatoren vzw ‘de Rand’, Sport Vlaanderen en Provincie Vlaams-Brabant benadrukten opnieuw volop de troeven van de Vlaamse Rand en de Groene Gordel, met een programma vol sport, cultuur, natuur en toerisme. Clouseau en Laura Tesoro sloten de dag feestelijk af in Huizingen.

Het Gordelfestival vierde de terugkeer van de zogenaamde Gordelklassieker. Deze iconische lus van 100 km doorheen de Vlaamse Rand rond Brussel was het paradepaardje van het Gordelfestival.

Vanuit centraal trefpunt Provinciedomein Huizingen vertrokken tal van fiets- en wandelroutes doorheen de Groene Gordel. Vooral de ‘Proef de streek’-routes langs tal van geuzebrouwerijen en de Zennewandeling doorheen het Pajottenland & Zennevallei waren echte trekpleisters. Clouseau enLaura Tesoro sloten de dag af met een feest, gratis voor alle sportieve deelnemers.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: