VLEZENBEEK: – Een cheque van 5.000 euro werd overhandigd aan Revalidatie Ziekenhuis Inkendaal door een delegatie van Het Orakel vzw en de Borchtlombeekse Wielervrienden.
2016-08-31-chequevoorinkendaal_02
Dat bedrag is de opbrengst van een beenhespkermis die werd georganiseerd door Het Orakel tijdens Kermis Borchtlombeek. “De eerste editie van het eetfestijn was een groot succes en ze zijn dan ook zeer tevreden dat ze dit mooie bedrag aan Inkendaal kunnen schenken. We wensen dan ook alle medewerkers, sponsors en steunverleners te bedanken”, aldus de initiatiefnemers.

Kermis Borchtlombeek heeft een lange traditie, maar tot een tiental jaar geleden begon dit dorpsgebeuren wat te verwateren. Dat bracht de Borchtlombeekse Wielervrienden op het idee om wielerwedstrijden te organiseren. (Suggestie: Sinds een aantal jaar trekt ook Café ’t Lof mee aan de kar.) Sindsdien zit het de kermis weer in de lift. Telkens het laatste weekend van juli wordt het centrum van Borchtlombeek ingepalmd voor allerlei festiviteiten.
Omdat er nog ruimte is voor groei deed Het Orakel vzw het voorstel om een eetkermis te organiseren tijdens Kermis Borchtlombeek. Het Orakel is een vzw die gesticht werd door oud-leden van Groene Kring Oost-Pajottenland, een vereniging van jonge landbouwers. Ze heeft tot doel om mensen op een aangename manier samen te brengen en socio-culturele activiteiten te ondernemen. Daarmee was de eerste beenhespkermis van Kermis Borchtlombeek geboren.


Samen met de Borchtlombeekse Wielervrienden die zorgden voor logistieke steun, werd beslist om de opbrengst van de beenhespkermis te schenken aan een goed doel. Na rijp beraad viel de keuze op het Revalidatie Ziekenhuis Inkendaal. “Die keuze was vrij evident aangezien meerdere initiatiefnemers kennissen of familie, zowel kinderen als volwassenen, hebben die in Inkendaal verzorgd worden of revalideren”, stelt Het Orakel.
De eerste editie van de beenhespkermis werd meteen een succes. Lekkere, verse producten in combinatie met het mooie weer en een grote massa volk aanwezig op de Borchtlombeekse Kermis zorgde voor een grote opkomst. “Daardoor kunnen we een cheque van maar liefst 5.000 euro overhandigen aan Inkendaal. We zijn trots op dit resultaat en willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze mooie prestatie”, aldus nog Het Orakel.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: