2015-02-18-werken-fabriekstraat_02RUISBROEK: – Maandag 5 september 2016 start fase 1 van de wegen- en rioleringswerken in de Karel Gilsonstraat en de Fabriekstraat tot Wandelingstraat.
De werfzone wordt voor het verkeer afgesloten.

Het totaal project bevat 6 fases voor de verbeteringswerken langsheen de Karel Gilsonstraat, Fabriekstraat, Paul Gilsonlaan, Stationsstraat, Kerkplein, Vredelaan, A. Vandenbosschestraat en Beemdstraat. De werken duren tot eind september 2017.Deze periode is verlengbaar ingevolge mogelijke onvoorziene omstandigheden en weerverlet (regendagen, winterse toestanden, …).

2016-08-30-plan-fase-1-werfzone-Fabriekstraat-Ruisbroek

Fase 1
In een 1ste fase (van 5/9/2016 tot 25/4/2017) wordt de Karel Gilsonstraat en de Fabriekstraat (tot Wandelingstraat) volledig heringericht. De werfzone wordt voor het verkeer afgesloten.

Omleiding verkeer
Het doorgaand verkeer van noord naar zuid en omgekeerd wordt via vooraankondigingsborden omgeleid via de R0 / A7 / E19.
Doorgaand verkeer van oost naar west en omgekeerd blijft in de 1ste fase via het kanaal – spoorwegtunnel – Stationsstraat – Kerkplein – Humaniteitslaan mogelijk.

Voor het lokaal verkeer wordt een verkeerslus ingesteld:
via de route Wandelingstraat – Broekweg – Beemstraat – Humaniteitslaan (voor lokaal verkeer naar het noorden)
via de route Stationstraat – Boomkwekerijstraat – Brugstraat (voor lokaal verkeer naar het zuiden)

Openbaar vervoer
De MIVB voorziet voor lijn 50 een tijdelijk eindstation in de Paul Gilsonlaan t.h.v. het Q8-station. Met een shuttledienst rijden ze via de R0 / A7 / E19 heen en terug naar het treinstation van Lot.

De Lijn voorziet voor lijn 810 in beide richting een tijdelijke halte in de Paul Gilsonlaan t.h.v. het Q8-station. Via de R0 / A7 / E19 bedienen ze een tijdelijke halte in de Zennestraat om vervolgens richting treinstation van Lot te rijden.

Zie ook ons artikel van  06/07/16 – wegenwerken Ruisbroek starten in september

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

1 comment

  1. Beste, ik vraag me gewoon af waarom de buslijn 810 niet dezelfde omleiding kon volgen als het gewone verkeer. Wonende in de Hemelstraat, heeft mijn kind nu enkel de mogelijkheid die lijn te nemen aan Q8 of aan zennestraat Lot…niet eenvoudig voor zo’n lange periode!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: