SINT-PIETERS-LEEUW: – Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft geïnvesteerd in twee gloednieuwe elektrische straatvuilzuigers van het merk Glutton. Deze machines worden al in zo’n 5.000 steden of gemeenten gebruikt en nu dus ook in Sint-Pieters-Leeuw.


Het toestel zuigt al het afval op dat op een voetpad te vinden is: papier, sigarettenpakjes en -peukjes, uitwerpselen van huisdieren, cola-blikjes, frietzakjes, bladeren, petflessen, enz. De zeer krachtige maar toch ook geluidsarme elektrische “stofzuiger” maakt het onderhoudswerk een stuk gemakkelijker en aangenamer. De straatvegers die met de toestellen werken, kregen intussen al een opleiding van de leverancier.

Schepen voor Openbare Werken, Bart Keymolen: “Hoe hard onze mensen van de dienst Openbare Werken zich ook inzetten, het blijft een hele klus om onze gemeente met meer dan 200 km openbare weg proper te houden. Het investeren in twee straatstofzuigers verbetert aanzienlijk de capaciteit en bovendien het werkcomfort. Een proper Sint-Pieters-Leeuw vraagt elke dag opnieuw inspanningen, van iedereen.
De gemeente zet momenteel de afvalzuiger in in het centrum van Ruisbroek en Negenmanneke. Ook bij de opruim van evenementen zoals de jaarmarkten, StraPatZen en de wekelijkse markt kan de zwerfvuilzuiger goed worden ingezet om de straten sneller afvalvrij te maken.
Schepen voor Leefmilieu, Gunther Coppens: “Gezien het uitgebreide wegennetwerk van onze gemeente is efficiënt werken een must. Na de aankoop van de grote veegmachine is de aankoop van deze straatstofzuigers van belang om net die efficiëntie te optimaliseren. Onze diensten kunnen beter opkuisen en meer straten aandoen.” Schepen voor Leefmilieu heeft nog een belangrijke boodschap voor iedereen: ‘Gooi geen afval op de straat! Afval hoort thuis in de vuilbak’.
Burgemeester, Luc Deconinck, besluit: “Door deze investering zet de gemeente nog meer in op properheid. Maar voorkomen is beter dan genezen en daarom zal er ook steeds strenger opgetreden worden tegen zwerfuil en hondenpoep aan de hand van het GAS-reglement.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: