SINT-PIETERS-LEEUW: – Zwemclub de Waterleeuwen bestaat dit jaar 40 jaar. Dit werd vanmiddag gevierd met een feestnamiddag in Zonnig Leven.
2016-04-23_40jaar-waterleeuwen_36
De leden kregen bij aankomst een t-shirt met het vernieuwde logo van de zwemclub.
Er waren Foodstrucks- volkspelen -schmik stand- Digiwall, optredens van Pipo en Pipette, Dance O’ Mania,… en een Kinderfuif en After Party.

Aan de wieg van zwemclub De Waterleeuwen stond Nederlander Pieter Van Rhijn: “Bij de opening van het zwembad van Sint-Pieters-Leeuw was ik net nog geen 40 jaar. De eerste weken op bepaalde uren van de dag mocht je gratis gaan zwemmen. Een paar mensen , die rondom mij aan het plonzen en spartelen waren gingen uit het water en stonden met open mond naar mij te gapen. Ik kreeg vlug opmerkingen van: ‘jij kan goed zwemmen’, of ‘zeg, wat zwem jij vreemd!, want in Leeuw hadden ze nog nooit de vlinderslag gezien.En toen opperde een slimmerik, nadat hij gehoord had dat ik ook wel eens zwemlessen gegeven had, ‘jij moet hier een zwemclub oprichten!’ En ik ging op zoek naar enkele enthousiaste medewerkers.

Het bestuur van vandaag bestaat uit voorzitster Françoise Vandersteen, secretaris Wim Moons, penningmeester Ann Claes en sportsecretaris Serge Meerpoel. Maken ook nog deel uit van het bestuur: Karel Robin, Christiaan Crevits, Marc Degelaen, Gert Persoons, An Vanhaelen en Gerd Vande Velde.

Deze diashow vereist JavaScript.


Jaarlijks laat de zwemclub de Waterleeuwen u kennis maken met de zwemsport. In 1 sessie van telkens 9 maanden gaat het van watergewenning tot het aanleren van schoolslag, crawl en rugcrawl. Daarna kan u overstappen naar de zwemclub waar de vlinderslag aangeleerd wordt.
Meer info: www.waterleeuwen.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: