2016-02-22-loopnaardemaan.pngVLAANDEREN: – Kom op tegen Kanker lanceert samen met enkele bekende Vlamingen vandaag de campagne “Loop naar de Maan”. Daarbij worden sportievelingen met een knipoog uitgedaagd om de totale afstand van 384.450 kilometer tussen de aarde en de maan al lopend te overbruggen. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en de opbrengst gaat naar kankeronderzoek. Mede-initiatiefneemsters Tine Embrechts en Saartje Vandendriessche zijn samen met Bart De Pauw de meters en peter van de campagne.

Vandaag stelt Kom op tegen Kanker het nieuwe campagneconcept “Loop naar de Maan” voor. Het originele idee komt van Steven Terlaeken, “running mate” van Tine Embrechts en Saartje Vandendriessche. Kom op tegen Kanker bouwde dit uit tot een ambitieuze campagne die vandaag, niet toevallig bij volle maan, van start gaat. De opbrengst van “Loop naar de Maan” gaat naar klinische studies over het gebruik van niet-terugbetaalde geneesmiddelen voor de behandeling van kinderkankers en zeldzame kankers bij volwassenen.

Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, legt uit: “De financiering van ons kankeronderzoek gebeurt dankzij de goodwill en steun uit de gemeenschap. Dit initiatief sluit mooi aan op onze dagelijkse missie – de strijd tegen kanker. Prachtig toch, om samen met de loopgemeenschap kanker de wereld uit te lopen?

Saartje Vandendriessche motiveert waarom ze meedoet: “Dit project is ontstaan vanuit een loopgroepje. Op een heel natuurlijke manier. Voor mij is het ideaal om mijn sport te combineren met de strijd tegen kanker. En dat is waar dit initiatief nu net om draait.”

Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag individueel registreren op www.loopnaardemaan.be. Daar krijgen ze een persoonlijke pagina waar ze hun ambities en sportieve uitdagingen kunnen delen en zich kunnen laten sponsoren. Vanaf 23 maart, volle maan, kunnen ze aan deze pagina een loop-app koppelen en vanaf dan telt elke gelopen kilometer mee. De campagne ondersteunt de loop-apps Start 2 Run, Nike+, Runkeeper en Strava.

De campagne sluit feestelijk af op 16 oktober 2016, bij volle maan, met een exclusief slotevenement voor alle deelnemers die minstens 200 euro hebben ingezameld. Mensen die de campagne willen steunen maar zelf niet meelopen, kunnen een loper sponsoren of rechtstreeks de campagne steunen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: