GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerSINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens de gemeenteraad gisterenavond vroeg de Open Vld fractie aan de meerderheid om iets te doen tegen het overal opduiken van hondenpoep.

Kathleen D’Herde, fractievoorzitter Open Vld: “We stellen steeds vaker vast dat er overal in onze gemeente meer en meer hondenpoep op de voetpaden en wegjes ligt. We hebben niks tegen honden, integendeel, maar we vragen dat de baasjes ook respect tonen voor andere burgers. Zo is het de laatste weken niet te doen in de omgeving van de scholen Den Top en Don Bosco in het centrum van Leeuw. Zowel in het wegje tussen de Garebaan en de Mekingenweg als in het wegje richting De Wip, zijn hondenpoep dagelijkse kost.
hondenpoep-logoKinderen zijn niet zo oplettend als ze van school komen en stampen er al snel in met alle gevolgen van dien.

We vragen daarom dat het gemeentebestuur, eventueel via onze gemeenschapswachten een actie organiseert om baasjes erop te wijzen dat er bij een “kakje een zakje” hoort.
Ook de Open Vld fractie roept hondenliefhebbbers op om hiermee rekening te houden.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

1 comment

  1. Eindelijk, misschien, wellicht zal er iets gedaan worden aan het hondenpoep probleem.
    Niet alleen in het centrum van Leeuw, kom maar een kijken en ruiken op de speelpleinen in Zuun en Negenmanneke. Loslopende honden, Eigenaars van grote honden (eerder kalveren) en Mechelse herders honden laten deze loslopen om van hun gevoeg af te zijn en dit waar kinderen komen spelen, Signalisatie en controle aub. Waar dienen de GAS boetes voor?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: