SINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale afdeling van CD&V in Sint-Pieters-Leeuw hield haar interne bestuursverkiezingen, waarbij alle leden hun stem konden uitbrengen voor de afdelingsvoorzitter en voor de voorzitter van de verschillende geledingen (Vrouw & Maatschappij, JONGCD&V en CD&V senioren) van de partij.
Siebe Ruykens, die sinds 2013 het voorzitterschap waarneemt voor de partij, werd door de Leeuwse CD&V leden met 98% van de stemmen herverkozen voor een nieuwe bestuursperiode van 3 jaar.

2016-01-23-cdenv-Leeuw_02
In zijn speech bedankte hij alle leden en sympathisanten voor hun vertrouwen. De komende jaren zal hij samen met de sterke hechte ploeg van mandatarissen en bestuursleden doorgaan op de ingeslagen weg en hard werken om de verkiezingsbeloftes van onze partij in beleid om te zetten.

2016-01-23-cdenv-Leeuw_01Enkele CD&V-accenten in het beleid opgesomd:
– Doordacht financieel beleid: voorzichtig financieel beleid voor de toekomst, geen verhoging van belastingen (cfr. opcentiemen op personenbelasting en onroerende voorheffing).
– Sterk en gezond OCMW, met de bouw van een nieuw dienstencentrum en assistentiewoningen op de Wilgenhofsite. Dit project is met de opstart van de studie definitief op de rails.
– Veiligheid: het plaatsen van de slimme camera’s aan onze invalswegen, de zogenaamde ANPR camera’s en de camera’s aan het station in Ruisbroek.
– Modernisering van onze gemeentelijke kinderopvang (met de nieuwe kribbe op de site van de nieuwe school Groene Parel) en uitbreiding van onderwijscapaciteit (dankzij extra middelen van Minister Crevits), nieuwe school in Zuun/Negenmanneke en de uitbreiding op de Top en de verhuis van Puur Natuur in Oudenaken naar de Molenborre in Sint-Laureins-Berchem.

Hilde Van Impe, tevens ook ondervoorzitter voor de partij, werd herverkozen voor Vrouw & Maatschappij. Ook Julien Vandenberghe treedt opnieuw aan als voorzitter van de senioren voor een nieuwe bestuursperiode. Voor JONGCD&V is Tatjana De Loecker verkozen als nieuwe jongerenvoorzitter, zij volgt Yves Hauwaert op.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: