2016-01-21-landbouwkamerVLAAMS-BRABANT: – Op 20 januari werd de nieuwe provinciale landbouwkamer van Vlaams-Brabant geïnstalleerd. Deze raad is het belangrijkste adviesorgaan voor de land- en tuinbouwsector.

In de provinciale landbouwkamer zijn alle sectoren uit de land- en tuinbouw vertegenwoordigd. In de raad zetelen ook vertegenwoordigers van gespecialiseerde landbouwverenigingen, zoals Boerenbond, Algemeen Boerensyndicaat, Vlaamse Rundveeteeltvereniging, Diergezondheid Vlaanderen, Vlaams-Brabants Verbond van Imkersverenigingen, Covavee, BelOrta, BFV, Koninklijk Nationaal Verbond voor Aardbeikwekers, Belgisch Warmbloedpaard, ECO2 (agrobeheercentrum), Brussels Grondwitloof en de praktijkcentra Vlaams Centrum voor de Bewaring van Tuinbouwproducten en Nationale Proeftuin voor Witloof.

Hoofddoel van de raad is het tijdig opsporen van de actuele problemen in de land- en tuinbouw en de ondersteuning van de landbouwers waar nodig. De landbouwkamer wil deze informatie snel doorspelen aan de provincie, zodat tijdig maatregelen kunnen genomen worden.

De landbouwkamer meet als het ware de polsslag van de land- en tuinbouw en kan zo de maatregelen voorstellen die we kunnen nemen. Landbouwkamer en provincie gaan samen voor een dynamische land- en tuinbouw in Vlaams-Brabant.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: