2016-01-14-YouriSINT-PIETERS-LEEUW: – Op de Gouden Schoen-verkiezing volgde Anderlecht-middenvelder Youri Tielemans uit Sint-Pieters-Leeuw zichzelf op als ‘Belofte van het Jaar’.

Andere kanshebbers waren Leander Dendoncker en Thomas Foket uit Dilbeek. Maar het werd dus voor het tweede haar op rij Leeuwenaar Youri Tielemans. De middenvelder kreeg 232 punten, 17 punten meer dan zijn Anderlecht-collega Dendoncker. AA Gent-speler Foket eindigde op een derde plaats met 165 punten.

Youri Tielemans (07/05/1997) is een Belgische middenvelder van RSC Anderlecht en daarnaast ook Belgisch jeugdinternational. Hij werd geboren in Ukkel. Op vijfjarige leeftijd begon hij bij RSC Anderlecht te voetballen. Hij doorliep er alle jeugdreeksen en werd gezien als een toptalent. Op 22 mei 2013 tekende de jonge middenvelder zijn eerste profcontract bij RSCA en enkele maanden later maakte hij zijn debuut voor de Brusselse grootmacht tegen KSC Lokeren. Op 2 oktober 2013 werd Tielemans de jongste Belg ooit in de UEFA Champions League toen hij tegen het Griekse Olympiakos in de basis startte.
Meer info: www.rsca.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: