waarom-daarom_logoRUISBROEK: – Maandag 14 december 2015 van 20.00 tot 22.00 uur gratis: “Waarom? Daarom!: Groot worden doen ze vanzelf, luisteren niet altijd” in Buurthuis 1601, Kerkstraat 10-12 te Ruisbroek.

Opvoeden doe je elke dag opnieuw en is niet altijd even makkelijk. Soms weet je wel hoe je best omgaat met bepaalde situaties, maar heb je het moeilijk om vol te houden. Of je kind laat je de muren oplopen. In deze vorming hebben we aandacht voor koppige kinderen, kinderen die slaan, bijten, vechten, maar ook voor de stille en flinke kinderen. Hoe kan ik mijn kind aanmoedigen? Hoe kan ik prettig blijven omgaan met mijn kind in moeilijke situaties? Welke regels en afspraken maak ik met mijn kinderen? Hoe kan ik meer structuur voorzien? Wat kan en wat niet, waar en hoe trek ik mijn grenzen? Wat kan een kind op welke leeftijd? En wat betekent lastig gedrag in een bepaalde situatie? Als we beter begrijpen hoe kinderen denken en leren, kunnen we hen ook makkelijker ondersteunen. We bekijken hoe kinderen zich goed kunnen voelen, zonder dat ze altijd hun zin krijgen.
Doelgroep: ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar.

Reservaties: Bel naar 0493-51 91 40 – lisa.vaneeckhout@groepintro.be
Organisatie: Provincie Vlaams-Brabant, dienst welzijn en dienst cultuur

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: