VLAANDEREN: – De meer dan 700 logiesuitbaters in het nieuwe aanbod van Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2016 blinken één voor één uit in authentiek gastheerschap en échte service. Daar kunnen een aantal Bekende Vlamingen zoals Annick Segal,Rosa in de VRT soap Thuis, van meespreken. Tijdens de ochtendshow van Radio 2 ‘Start je Dag’ ontwaakte zij bij ‘het Gezelligste Ontbijt van Vlaanderen’ na een deugddoende overnachting in hotel uit de nieuwe brochure.

 

Slaap gerust!
Logeren in Vlaanderen Vakantieland is uitgegroeid tot een echt kwaliteitsmerk voor meer dan 700 logies. Alle logiesuitbatingen zijn vergund en voldoen aan de strenge normen op vlak van comfort, hygiëne en brandveiligheid van het Vlaamse Toeristisch Logiesdecreet van 2008. Bij Logeren in Vlaanderen Vakantieland slaap je dus op beide oren. Het persoonlijk onthaal en gastheerschap krijg je er gratis bovenop.

Unieke verhalen
Het nieuwe aanbod illustreert meer dan ooit wat logeren in eigen land zo uniek maakt. Stuk voor stuk hebben onze logies hun eigen verhaal. En geven ze elk verblijf een unieke twist”zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme in Vlaams-Brabant. Zo vertelt de uitbater van Vakantiewoning Station Racour je al lachend dat hij thuis kwam met een verkoopakte van twee ton schroot. En vertelt de uitbater van B&B Tussen Kunst en Confituur je over al haar zelfgemaakte confituren die écht de moeite waard zijn. B&B Hippo-Droom garandeert ook voor je paard een zalige nachtrust. In Vlaams-Brabant vind je trouwens kwaliteitsvolle logeeradresjes voor ieders budget, van een comfortabele kamer in een familiehotel tot een luxe kamer in een kasteel.
Op zoek naar meer verhalen van uitbaters? Neem gerust contact met ons op of direct met één van onze 700 uitbaters.

Nieuwe logies in 2016 Vlaams-Brabant
Vlaams-Brabant pakt uit met een gevarieerd aanbod logeeradresjes. Nieuw daarbij zijn o.a.
– B&B Luttelkolen (Holsbeek) – sfeervol logeren vlakbij het Kasteel van Horst
– Cube Hostel (Leuven) – boetiek hostel hartje Leuven
– B&B Het Verblijf (Lennik) – 8 kamers in alle rust en duurzaamheid vlakbij Brussel
– Vakantiewoning Het Hagelands Huisje (Aarschot) – sfeervolle retro vakantiewoning
– B&B Landing Point (Steenokkerzeel) – uitstekende plek voor een zachte landing vlakbij de luchthaven
– Hotel Rastelli (Tervuren) – royaal in het groen vlakbij het Zoniënwoud
Meer uitbatingen zijn te vinden op www.logereninvlaanderenvakantieland.be

Vlaams-Brabant sterkst groeiende provincie
Niet alleen het aantal logiesuitbatingen in Vlaams-Brabant neem toe, ook het aantal overnachtingen is sterk gestegen. Zo zijn het aantal overnachtingen sinds 2010 met een gemiddelde van 7,3% per jaar toegenomen. Dit is niet alleen ruim boven het gemiddelde in Vlaanderen (+2,4%), maar Vlaams-Brabant is hiermee zelfs de sterkt groeiende provincie.
In 2014 heeft Vlaams-Brabant voor het eerste de kaap van 2.000.000 overnachtingen overschreden.

Het aantal toeristische overnachtingen in onze regio zit in de lift.
Vooral zakentoeristen vonden de voorbije jaren steeds vaker de weg naar de Groene Gordel rond Brussel. En dat is goed nieuws, want zakentoeristen zijn economisch bijzonder interessant.

Met 1,4 miljoen overnachtingen in 2014 is de rand rond Brussel de op twee na belangrijkste toeristische regio van Vlaanderen.
Hiervan waren 600.000 boekingen voor vrijetijdstoerisme en zo’n 800.000 overnachtingen in het zakentoerisme.
Een vrijetijdstoerist geeft gemiddeld 79 euro per nacht uit in de regio. Voor een zakentoerist is dat 230 euro per persoon per nacht.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: