BELGIË: – Bij microbiologische controles door het eigen Colruyt-labo werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in varkens-rundworsten. Daarom heeft Colruyt, in overleg met het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen), beslist om dit product uit de verkoop te nemen.

Colruyt België, Colruyt Luxemburg en Collect&Go vragen hun klanten om dit product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Het product wordt dan terugbetaald. Intussen werd het product in alle winkels uit de rekken gehaald.

De terugroeping betreft alleen de varkens-rundworsten en niet de rund-varkensworsten, die een andere verhouding aan varkensvlees hebben. Het varkens-rundgehakt wordt ook niet teruggeroepen.

2015-09-03-varkens-rundworstenProductomschrijving: Varkens-rundworsten – Artikelnummers: 10074, 11322 en 600
Lotnummer: TGT 7/09
Te koop sinds: 1/9/2015
Houdbaarheidsdatum: 7/9/2015
Producent: Colruyt Group Fine Food Meat, Bilkensveld 3, 1500 Halle

Voor meer informatie kunnen klanten terecht op het nummer 02 363 54 54.

Mogelijke symptomen van salmonellabesmetting
De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 u. na de besmetting.
De symptomen duren meestal 4 à 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.
Hebt u van deze varkens-rundworsten gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: