2015-09-02-flyer_muziekschool-fanfare-VlezenbeekVLEZENBEEK: – Na de zomervakantie start de fanfare De Ware Eendracht Vlezenbeek een nieuwe opleidingscyclus voor notenleer en het bespelen van een instrument.
De lesgevers en het bestuur zullen u graag ontmoeten op de info-en inschrijvingsavond in de Merselborre van woensdag 2 september 2015, om 19u00.

3 lesgevers verzorgen de lessen notenleer en instrument. De dirigent Guy Paridaens geeft de lessen notenleer en saxofoon. Eddy van Obbergen ontfermt zich over de koperblaasinstrumenten (bugel,trompet, bariton, alto,…). Sara Paridaens begeleidt de klarinettisten.
Om muziek te leren lezen en een instrument te bespelen heeft men echt niet veel basiskennis nodig. De kennis van de breuken is wel een noodzaak (3° leerjaar). Verder is vooral de motivatie en inzet belangrijk. Een muzikaal gehoor of een ritmegevoel helpen u ook al een heel eind op weg, maar zijn zeker geen must om in de opleiding te slagen.
Tijdens het eerste jaar maakt men kennis met “de theorie” van de muziek. Je leert de noten herkennen, de verschillende maten lezen, om tot slot een deuntje te leren herkennen. Vanaf het tweede jaar wordt de opleiding uitgebreid met het leren bespelen van een door de leerling gekozen muziekinstrument.
De lesgevers maken zich sterk dat men, bij regelmatige oefening en aanwezigheid in de lessen, na drie jaar mee kan aantreden in de fanfare. Daarna zal de kennis en vlotheid evolueren door regelmatige aanwezigheid op de repetitie en oefening. Want ook een voetballer van de 4° provinciale heeft nood aan regelmatige training.

Heeft u interesse om bij de fanfare als muzikant aan te sluiten of kent u iemand die hiervoor zijn/haar interesse liet blijken, u bent van harte welkom. De lesgevers en het bestuur zullen u graag ontmoeten op de info-en inschrijvingsavond in de Merselborre van woensdag 2 september, om 19u00.
Meer info: fanfarevlezenbeek@hotmail.com
2015-05-24-feest-op-het-plein_Vlezenbeek (11) 2015-05-24-feest-op-het-plein_Vlezenbeek (09)

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder