2015-06-18-houtverkoopBUIZINGEN: – De Vlaamse Overheid, Agentschap voor Natuur en Bos organiseert op vrijdag 19 juni 2015 een openbare Houtverkoop met 4.000m³ lokaal FSC gecertificeerd rondhout uit het Hallerbos.

Jaarlijks wordt er in de Vlaamse openbare bossen meer dan 100.000 m³ hout verkocht en geëxploiteerd door Agentschap Natuur en bos. De verkoop van het hout gebeurt via jaarlijkse openbare houtverkopen.

Om de toekomst van onze openbare bossen niet in het gedrang te brengen dient die houtkap vakkundig en verantwoord te gebeuren. In overleg met de houtexploitatiesector en het Agentschap voor Natuur en Bos is daarom de erkenningsregeling voor bosexploitanten opgesteld.

Hoe wordt het hout uit openbare bossen te koop aangeboden en verkocht?
Het hout uit openbare bossen wordt traditioneel ‘op stam’ verkocht. Met andere woorden, een groep van geselecteerde te vellen bomen wordt als een ‘lot’ aangeboden. Aan de koper wordt meegegeven waar het lot zich bevindt, over welke boomsoorten het gaat en wat het geschatte volume is. Eveneens worden er voorwaarden gekoppeld aan het lot inzake vellingtermijn, exploitatie, enz… Al deze informatie wordt gebundeld in de ‘houtcataloog’. Jaarlijks brengt elke Provinciale Dienst één of meer houtcatalogen uit met een overzicht van de te koop aangeboden loten met hun voorwaarden.
Alle info en voorwaarden: www.natuurenbos.be/nl-BE/Natuurbeleid/Hout/Houtverkoop_en_exploitatie.aspx#houtverkoop

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: