SINT-LAUREINS-BERCHEM: – Traditiegetrouw wordt in Sint-Laureins-Berchem de mei-maand, Maria-maand, afgesloten met een misviering en Kaarskensprocessie. Maar zondagavond was de hevige regen spelbreker en besliste de organisatie wijselijk om de processie niet te laten doorgaan.
2015-05-31-61ste-kaarskesprocessie-afgelast_08
De Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia, de Leeuwse Ruiters en heel wat mensen waren present om deel te nemen aan de 61ste Kaarskensprocessie maar het regende tijdens de misviering buiten zo fel dat pater Sus aan de mensen de beslissing van de organisatie toelichtte en besloot met de woorden ” Voor we van buiten helemaal nat zijn stel ik voor dat we dan maar meteen naar de Molenborre trekken om vanbinnen nat te worden“.
Wat iedereen een goed idee vond. En ook dit jaar stonden in de Molenborre buiten de dranken het kramiek met ballekes klaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: