REGIO: – Heb je een warm hart voor natuur? En wil je dit graag delen met kinderen en jongeren? Plattelandscentrum De Paddenbroek (Gooik), Provinciedomein Huizingen (Beersel) en het Moeras van FeliXart (Drogenbos) zijn dringend op zoek naar vrijwilligers zoals jij om klasbezoeken te begeleiden. Voor het eerst wordt samengewerkt om vrijwilligers te zoeken en op te leiden voor de drie locaties, dus je leert de hele streek kennen.
2015-05-19-natuurdeducatie_01 2015-05-19-natuurdeducatie_02
Alwin Loeckx, directeur Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei: ‘Begeleider van natuureducatie is een fijne hobby, geeft veel voldoening en houdt je jong. Elke klas die je begeleidt brengt vanzelf een nieuwe lading enthousiasme en verwondering mee! Volg de volledig nieuwe cursus ‘begeleider natuureducatie’. Je krijgt basisinzichten mee over natuur, brengt een bezoekje aan de drie domeinen en leert aan de slag gaan met educatieve pakketten.
Nadien kan je dadelijk meewerken als vrijwilliger om klasbezoeken te begeleiden bij De Paddenbroek, Huizingen of FeliXart.

Meer info:
– Cursus: 4 dagen en 3 halve dagen van 4 september tot 2 oktober 2015
– Doelgroep: iedereen met interesse om klasbezoeken te begeleiden (geen voorkennis vereist)
– Programma en inschrijven: http://c-v-n.webfabriek.be/nl/cursus-detail/cursus-begeleider-natuureducatie-pajottenland-zennevallei_647.aspx
Contactpersonen:
– Katelijne Aelen (Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei), info@paddenbroek.be, 02 306 45 62
– Iris Buedts (CVN), iris.buedts@c-v-n.be, 03 205 17 58

Deze cursus is een samenwerking van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei,
NEC De Paddenbroek, Provinciedomein Huizingen, het FeliXart Museum en Provincie Vlaams Brabant.

%d bloggers liken dit: