2015-04-24-erkenning-streekprod_01VLAAMS-BRABANT: – Streekproducten Vlaams-Brabant vzw heeft het label ‘Erkend Vlaams-Brabants streekproduct’ een aantal jaar geleden in het leven geroepen. Ondertussen hebben verschillende producenten dit label geïntegreerd in hun werking. Om hen in de kijker te zetten, krijgen zij van de provincie Vlaams-Brabant en vzw Streekproducten Vlaams-Brabant een certificaat.

De meerwaarde van dit label voor de streekproducenten is dat zij zich nu kunnen onderscheiden van de vele lokale producten die onze provincie kent. Met een erkend Vlaams-Brabants streekproduct weet men voortaan dat het product niet alleen een duidelijke band met de regio heeft, maar dat het ook bij de producent ter plekke wordt gemaakt én dat het al minstens 5 jaar wordt geproduceerd’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor streekproducten. ‘Voor de consument die meer en meer op zoek gaat naar authentieke streekproducten, kan dit label zeker en vast helpen in zijn zoektocht’.

De producenten vragen het label zelf aan. Het gaat om een promotielabel, en dus geen kwaliteitslabel. Daarvoor heb je andere instanties. Wij zijn heel trots om mee te delen dat wij ondertussen al 47 producenten hebben die het label voor minstens één product hebben. Om hen te erkennen voor al het werk en hun passie die zij in hun producten steken, overhandigen wij hen het certificaat’, zegt Paul Vleminckx, voorzitter vzw Streekproducten Vlaams-Brabant.

%d bloggers liken dit: