snelheidscontrole_fabriekstraatBELGIË: – De federale politie heeft in samenwerking met de lokale politiezones de derde flitsmarathon georganiseerd. Van donderdag 23 april 2015 om 6 uur tot vrijdag 24 april om 6 uur hebben de federale en lokale politie in heel België de snelheid van de autobestuurders gecontroleerd. Deze actie was bedoeld om de automobilisten aan te zetten om hun voet van het gaspedaal te halen en hen nogmaals te sensibiliseren voor de gevaren van overdreven snelheid. In totaal hebben 80 politiemensen van de federale Wegpolitie en 105 lokale politiezones deelgenomen aan deze marathon.

Met vaste en mobiele radars hebben de politiemensen de snelheid gecontroleerd op het hele snelwegennet en secundaire weggennet van het land.

Dit zijn de resultaten van de controles met mobiele camera’s (80% reeds bekend):
– Aantal mobiele dispositieven: 582
– Aantal gecontroleerde voertuigen: 262.230
– Aantal processen-verbaal en onmiddellijke inningen: 16.855
– Aantal ingetrokken rijbewijzen: 62
Op dit ogenblik bekijkt de politie ook nog 2.347 processen-verbaal bij de onbemande camera’s (de flitspalen). Ook hier zijn nog niet alle overtredingen verwerkt.
Deze resultaten versterken de politie in de overtuiging dat de strijd tegen overdreven snelheid absoluut noodzakelijk blijft, zowel preventief als repressief. De kans is dus zeer groot dat er de komende maanden ook een vierde flitsmarathon komt.

%d bloggers liken dit: