2015-04-16-INNOVATION-BEER-FESTIVALVLAAMS-BRABANT: – Op 24 en 25 mei 2015 vindt de eerste editie van het Leuven Innovation Beer Festival plaats. Brouwerij Hof ten Dormaal en vzw Streekproducten Vlaams-Brabant organiseren tijdens dit festival de unieke wedstrijd ‘Best Innovatief Amateurbier’.

Met het Leuven Innovation Beer Festival staat er een nieuwe naam op de bieragenda. Tijdens het Pinksterweekend organiseert brouwerij Hof Ten Dormaal een festival voor brouwerijen uit de hele wereld in De Hoorn in Leuven.

Naar aanleiding van het festival is er de unieke wedstrijd ‘Best Innovatief Amateurbier’. Amateurbrouwers kunnen hun innovatief brouwsel laten proeven door binnenlandse en buitenlandse brouwers. Het is belangrijk dat wij onze regio profileren als een innovatieve regio en dit initiatief versterkt dit’”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor streekproducten.

De nadruk bij het brouwen van het bier ligt op innovatie. Elk brouwsel moet voorzien worden van een argumentatie omtrent de innovativiteit van het brouwsel. Innovatie kan zich op verschillende vlakken uiten, zoals de bereidingswijze, de oorsprong van het recept of de ingrediënten. Uiteindelijk zullen deze innovatieve toetsen de smaak beïnvloeden’, zegt André Janssens, zaakvoerder van Hof ten Dormaal.

In een eerste selectieronde worden de 10 beste bieren geselecteerd door een panel van Belgische bierbrouwers. Tijdens de finale worden deze 10 bieren opnieuw blind geproefd door een panel van buitenlandse brouwers. Op 25 mei wordt de winnaar van het meest innovatieve en lekkere bier bekend gemaakt op het Leuven Innovation Beer Festival. De winnaar mag 1000 liter brouwen en bottelen in de brouwerij van Hof ten Dormaal’, verduidelijkt Paul Vleminckx, voorzitter van de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant.

Geïnteresseerde amateurbrouwers kunnen hun kandidatuur indienen vóór 1 mei 2015.
Meer informatie over het wedstrijdreglement en hoe men moet deelnemen: http://innovationbeerfestival.be/Wedstrijd.html

%d bloggers liken dit: