2014-07-03-expo-mansveld_2014ELINGEN: – We zitten vanaf zondag 6 juli midden de tiende editie van Kunsten en Poëziefestival ArtsElingen. Op de web www.mansveld.be vinden jullie alle gedetailleerde gegevens hierover.

Jos De Decker: ‘Op de kunstexpositie kunnen jullie dit jaar genieten van een brede waaier van moderne kunstuitingen van verschillende kunstenaars. Er staan gekke burleske tekeningen, schilderijen maar ook rustige doordachte meditatieve stukken. Fotografie, grafiek, keramiek, beeldhouwkunst, schilderkunst het komt er allemaal aan bod. Er is bij voorbeeld het werk: ‘On the move’ van grafische kunstenares Irène Dedeurwaerdere. Ze evoceert via een reeks etsen een vreemde soort werkelijkheid.
Kunstwerken van Peter Van de Vijver, beeldhouwer, Monique Jacquemin, keramiek, Bernard Güllekes, Sylvain Peeters, Jos De Decker, Bart Daems, Kunstschilders, Irène Dedeurwaerdere, grafiek, Ivo De Decker, Luc Bohez, Fotografie…

Zeker te noteren in jullie agenda is voor wie van fotografie en haikus houdt 13 juli, waarop wij een hele namiddag uitpakken met een unieke videoprojectie in samenwerking met Haiku Kring Brabant en fotograaf Ivo. Het bijwonen ervan is gratis.

Op onze slotdag 27 juli om 19u is er een Ierse poëzieavond. Rechtstreeks naar ons toe van uit Ierland komt de dichter Dave Lordan samen met Ciaràn O’Ceallagh. Zij zorgen ervoor dat we samen met dichtervertaler Joris Iven ondergedompeld worden in een vreemd taalbad zoals het Gaellic, de oude Keltische taal nog gesproken opbepaalde plekken in Ierland. Er is voor die avond ook een speciale verrassing voorzien. Vergeet niet tijdig te reserveren. De plaatsen zijn beperkt. Toegang ervan is 5€. Tel 02 532 57 11.of per mail joz.dedecker@telenet.be

Het plan van de nieuwe poëzieroute van 5km die vanuit Mansveld vertrekt is er beschikbaar samen met de tweede poëziebundel RENGA – ATOPIA waarin het laatste deel van het Renga-avontuur is in opgenomen samen met een selectie van Ierse gedichten.’

Locatie: Kunstencentrum MANSVELD, Oudenaaksestraat 4, 1671 Elingen

%d bloggers liken dit: