Sint-Pieters-Leeuw – Deze namiddag had de viering van de 55te verjaardag van de Internationale Hogeschool voor Protestantse Theologie “Continental Theological Seminary” (CTS) en de jaarlijkse Diploma-Uitreiking in de grote kapel in de Kasteelstraat 48, 1600 Sint-Pieters-Leeuw plaats.
2014-05-31-Diploma-Uitreiking
Het is de enige en echte universiteit (faculteit van de universiteit van Wales) op grondgebied Sint-Pieters-Leeuw
In een ceremoniële sfeer kregen 19 afgestudeerde mannen en vrouwen van het Bachelor en Masterprogramma hun diploma. Deze 19 afgestudeerde behoren dan ook tot een grote groep van mannen en vrouwen vanuit meer dan 60 naties, die in het verleden 55 jaar op CTS in België studeerden. Vele van deze mannen en vrouwen werken nu als evangelische pastor, professoren, missionaries, godsdienst lerares en vele andere beroepen in verschillende landen van de wereld.
De afgestudeerde studenten komen uit België en vele verschillende landen zoals Finland, Brazilie, Portugal, France, Kongo, Ghana, Zweden, Duitsland en vele andere landen. In total zijn er meer dan 32 naties op CTS vertegenwoordigt. Het zijn jonge mensen tussen 18 en 45 (soms zelfs ouder), die uit een christelijke geloofsovertuiging de Bijbel en Theologie vanuit een akademisch zicht studeren, en leiderschaps vaardigheden willen bijleren.
2014-05-31-diploma-uitreiking-2
Ook leren ze de gemeente en Vlaanderen kennen. Deze gelegenheden zijn door het gebrek aan tijd en de intensieve studie beperkt. Maar iedere buitenlandse student die op het campus woont moet in de gemeente ingeschreven worden en hiertoe met een vertolker het gemeentehuis bezoeken. Dikwijls gaan een aantal studenten ook sport doen in de sporthal of zwembad van Sint-Pieters-Leeuw. Een bijzonder actie was de Zwerfvuilactie inSint-Pieters-Leeuw eind maart, aan welke ze met bijna 40 personen met veel plezier hebben deelgenomen. Meer informatie vind u ook op www.ctsem.edu.

%d bloggers liken dit: