kasteel-GaasbeekLENNIK: – Vanaf Paaszondag wekt het Britse kunstenaarscollectief WildWorks het kasteel van Gaasbeek en zijn voormalige bewoners weer tot leven. Jeroen D’hoe componeert voor de gelegenheid een nieuwe kasteelpartituur en Tim Van Steenbergen belichaamt in zijn markante kostuums een fusie van vorm en inhoud, met tijdloze schoonheid als resultaat.

Dit seizoen wekt het Britse theatergezelschap en kunstenaarscollectief WildWorks het Kasteel van Gaasbeek en zijn voormalige bewoners op een betoverende manier weer tot leven. Het kasteel wordt in hun handen een levend en mysterieus personage dat zijn eeuwenoude herinneringen op je loslaat. Dramatische en intieme momenten wisselen elkaar af in een labyrint dat speelt met ‘tijdslagen’, historische gebeurtenissen en emoties. Performance, installaties, soundscapes, licht- en schaduwspel heffen daarbij de grenzen tussen erfgoed en kunst, tussen geschiedenis en fictie op.

Tim Van Steenbergen - ontwerper, Luc Vanackere - Directeur Kasteel van Gaasbeek en Bill Mitchell Wild Works
Tim Van Steenbergen – ontwerper, Luc Vanackere – Directeur Kasteel van Gaasbeek en Bill Mitchell Wild Works

Treed binnen in het geheugen van het kasteel en laat je onderdompelen in de wereld van enkele fascinerende kasteeleigenaars. Je leeft mee met de tragiek van Egmond, ontmoet de excentrieke wereldverbeteraar Paul Arconati en de hartstochtelijke markiezin Arconati Visconti.
Jeroen D’hoe componeert voor de gelegenheid een nieuwe kasteelpartituur en Tim Van Steenbergen ‘bevolkt’ het kasteel met een collectie oogverblindende kostuums.

Een spannend, grensverleggend project waarin mensen en erfgoed elkaar op een verrassende, sensuele en pakkende manier ontmoeten. Een avontuur. Een mix van provocatie en nobel respect. Een droomparcours voor jong en oud.

Van paaszondag 20 april 2014 tot 09 november 2014 zo, di, woe, do, vrij, za (ma gesloten).
Tickets kosten € 10, reductie- en groepstarief € 8 p.p., € 1 tot 18 jaar, gratis tot 7 jaar.
Adres: Kasteel van Gaasbeek – Kasteelstraat 40 te Lennik

%d bloggers liken dit: