2013-10-13-yannickLENNIK: – Sinds 1963 organiseert de Belgische Sommeliersgilde jaarlijks de wedstrijd “Beste Sommelier van België”. Tien mannen en één vrouw streden dit jaar om deze titel. De spannende finale die plaatsvond in het Radisson Blu Hotel te Brussel, werd gewonnen door Yanick Dehandschutter, sommelier van restaurant Sir Kwinten te Lennik. Hij mag zich voortaan “Beste Sommelier van België 2013” noemen.
Hij mag ons land nu vertegenwoordigen op de preselecties van internationale wedstrijden.

Het trio Antoine Lehebel (La Villa Lorraine, Brussel), Jan Rots  (Brasserie Latem, Sint Martens-Latem) en Yanick Dehandschutter stootte door naar de finale. Uiteindelijk was het sommelier van het Lennikse restaurant Sir Kwinten die de titel van ‘Beste Sommelier van België 2013′ in de wacht sleepte. Hij volgt Steven Wullaert van het tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel op.

Het is niet de eerste keer dat Yanick een belangrijke prijs wint. Eerder werd hij al verkozen tot ‘Eerste Sommelier van België 2012’, de prestigieuze meesterschapswedstrijd die door de Gastronomische Club Prosper Montagné wordt georganiseerd.
Restaurant Sir Kwinten is gelegen aan de Markt te Lennik. Het wijnrestaurant werd opgestart door Yanicks ouders, Frank Dehandschutter en Karine Limbourg. Sinds 2009 heeft Yanick de dagelijkse leiding over Sir Kwinten.
Meer info: www.sirkwinten.bewww.sommeliers-gilde.be

%d bloggers liken dit: