Londen: De hockeyvrouwen Red Panthers met Erica Coppey (uit Sint-Pieters-Leeuw) speelden vanmiddag hun laatste pool wedstrijd op de Olympische spelen in Londen. Ze verloren met 3-1 van Zuid-Korea.

België speelde een slechte eerste helft en kwamen bijna niet op de Zuid-Koreaanse helft. De ploeg mocht blij zijn met een 2-0 ruststand.

Wat bondscoach Pascal Kina tijdens de rust tegen zijn speelsters zij weten we niet maar in de tweede helft stond er terug een ploeg op het terrein. Na 2 minuten spelen kon Erica Coppey met een voorzet van Devos scoren. Hierna konden de Red Panthers nog een 5 tal kansen afdwingen maar de gelijkmaker bleef uit. De laatste 10 minuten zakte het wedstrijdpijl weer wat en op 4 minuten voor het einde ruilde Kina doelvrouw Aisling D’Hooghe voor een extra veldspeelster hopend om zo met het veldoverwicht de gelijkmaker af te dwingen.
1 minuut voor het einde kregen de Belgen nog een strafcorner maar konden deze niet benutten. De echte domper kwam 18 seconden voor het einde als Zuid-Korea de stand nog aandikte tot 3-1.
De Red Panthers eindigden zo als 6de in de A poele en moeten nu vrijdag om 08.30 uur strijden voor de 11de plaats tegen de Amerikanen.

%d