LONDEN: – Deze voormiddag speelden de Red Panthers vrouwen hockeyploeg met Erica Coppey (uit Sint-Pieters-Leeuw) van regerend Olympisch Kampioen Nederland met 3-0.

De wedstrijd begon onder een stralende zon en met veel publiek in de tribune waaronder ook Prins Filip, Prinses Mathilde en de kinderen. Bij de rust was het 1-0 voor Nederland.
De Belgische ploeg beperkte zich meestal tot verdedigen, maar deed dat wel stug en efficiënt. Gegroepeerd rond doelvrouw D’Hooghe gaven de Belgen Oranje geen ruimte om te combineren. Toch kon oranje zijn voorsprong uitbreiden tot 3-0
Van de 4 strafcorners konden de Nederlanders er maar één benutten.Een kwartier voor het einde van de wedstrijd begon het te regenen. En op 20 seconden van het einde van de wedstrijd kon België bij zijn eerste strafcorner niet scoren zodat de eindstand 3-0 bleef.

%d