DILBEEK/SINT-PIETERS-LEEUW Onder impuls van de lokale ICT-dienst, had in Dilbeek het eerste ICT overleg tussen steden, gemeenten en OCMW ’s uit de regio “Pajottenland-Zennevallei” plaats. De Dilbeekse ICT-schepen Lies Vereecke mocht afvaardigingen uit Halle, Drogenbos, Liedekerke, Linkebeek, Roosdaal, Ternat, Sint-Genesius-Rode, Affligem, Beersel, Gooik, Sint-Pieters-Leeuw en uiteraard Dilbeek verwelkomen.
  

Doel van dit overlegmoment was dat mensen uit lokale besturen die met ICT bezig zijn of zij die verantwoordelijk zijn voor ICT elkaar leren kennen en weten waar ze mee bezig zijn. Op die manier wordt de drempel verlaagd om ideeën en praktijkervaringen uit te wisselen. Je bent vaak sneller geholpen door een telefoontje naar een collega, dan door een mail naar een helpdesksysteem of een zoekmachine op het internet. Op termijn kan zelfs gedacht worden aan een vorm van samenwerking zoals een gezamenlijke aankoop van computermateriaal, het samen opstellen van veiligheidsplannen of raamcontracten, het aanwerven van gespecialiseerd personeel zoals een GIS-coördinator of een informatieveiligheidsconsulent.

De eerste vergadering vormde de basis voor de verdere samenwerking. Er werd beslist welke vorm de volgende bijeenkomsten krijgen, welke doelen voor ogen moeten gehouden worden, waar de focus ligt, welke de agendapunten zijn voor de volgende vergadering, etc. Het is hierbij zeer duidelijk de bedoeling dat iedereen van elkaar leert en niet steeds weer het warme water uitvindt. Dit initiatief krijgt ondersteuning van het autonoom provinciebedrijf VERA en van de Vlaamse ICT organisatie V-ICT-OR./REGIO:-

bron: www.dilbeek-malcontenten.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: