BELGIË: – Het gemeenschappelijk vakbondsfront staakt vandaag maandag 30 januari 2012 tegen de besparingsplannen van de federale regering.

De NMBS, De Lijn, MIVB en TEC melden op hun website dat hun dienstverlening ernstig verstoord zal zijn vandaag. De openbaar vervoersmaatschappijen verwachten niet dat er veel treinen, trams, bussen of metro’s zullen rijden. Om 06.00 uur reed in Vlaams-Brabant een bus op de drie.

Stand van zaken om 06.00 uur bij De Lijn.

quasi normaal of lichte hinder (75 à 95 % rijdt)
171 Brussel – Brukom – Halle
172 Ukkel – Ruisbroek – St-Pieters-Leeuw – Vlezenbeek
810 Jette – Dilbeek – Ruisbroek – Halle
onregelmatig (40 à 75 % rijdt)
170 Brussel – St-Pieters-Leeuw – Halle
Rijdt niet
145 Herfelingen – St-Pieters-Leeuw – Brussel, Zuid
571 SB Halle – St-Pieters-Leeuw – Dilbeek
573 SB Vlezenbeek – Halle

UPDATE 12.00 uur – staking REGIO:
– Volgens Voka Halle-Vilvoorde blijft de impact van de staking vrij beperkt bij de bedrijven in de regio. Toch staan aan enkele bedrijven stakersposten.
– Bij brouwerij Belle-Vue in Sint-Pieters-Leeuw staakt 20% en wordt vrijwel normaal gewerkt.
– In Halle hebben zo’n 70 actievoerders van de socialistische en liberale vakbond vanmorgen het distributiedepot van Colruyt geblokkeerd. Na tussenkomst van een deurwaarder werd de actie stopgezet.
– Ook nog stakersposten bij IKEA Anderlecht, Kraft Foods Halle en Catala Drogenbos.
– In het onderwijs wordt beperkt gestaakt. Dat blijkt uit een steekproef van het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs VSKO.
– Bpost laat weten dat 89% van de postkantoren open zijn.
– Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen: De staking zorgt voor beperkte hinder bij de kmo’s en micro-ondernemingen blijkt uit een rondvraag.
– Agoria, de grootste industriële sectorfederatie van ons land vraagt een kritisch debat over het gebruik van stakingspiketten. In een aantal gevallen leiden piketten immers tot een volledige blokkering van een bedrijfszone en zo kan de impact op werkwilligheid niet correct worden ingeschat.
– De drie grote vakbonden reageren tevreden op het verloop van de nationale stakingsdag.

%d bloggers liken dit: