VLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: -De provincie Vlaams-Brabant keurde voor 401.300 euro subsidies goed voor 19 projecten van organisaties die zorgen voor dagbesteding voor ouderen. Het gaat om organisaties in Bierbeek, Diest, Dilbeek, Geetbets, Grimbergen, Halle, Herent, Hoeilaart, Holsbeek, Leuven, Machelen, Sint-Pieters-Leeuw, Zaventem en Zemst.
 

‘De groeiende groep ouderen is divers. De meesten hebben een sociaal netwerk en trekken zich goed uit de slag, maar de groep die zorg, toezicht of gezelschap nodig heeft groeit. En het zorgaanbod groeit trager. Daarom stimuleren we verschillende initiatieven om de dagopvang van ouderen te stimuleren’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn. ‘De grote meerderheid van de ouderen woont thuis. Het risico op vereenzaming, verveling en zwaarmoedigheid stijgt met de leeftijd. Met de steun aan thuiszorg via dagverzorgingscentra, lokale dienstencentra en buurtgebonden projecten willen we de dagbestedingsmogelijkheden vergroten en de levenskwaliteit van deze groep verhogen‘.

OCMW Sint-Pieters-Leeuw wil voor een aanbod van drie tot vijf activiteiten zorgen in drie landelijke wijken, waar nu nog geen aanbod is. Ook een wagen met chauffeur om de senioren naar activiteiten te vervoeren staat op het verlanglijstje.

%d bloggers liken dit: