VLAAMS-BRABANT: – Sinds de start van de huidige Europese programmaperiode werden 230 projecten in Vlaams-Brabant
door Europa goedgekeurd. Daardoor vloeide ruim 40 miljoen euro aan Europese subsidies naar onze regio. De provincie Vlaams-Brabant bundelde deze projecten in de nieuwe publciatie ‘vlaamsbrabant.be/europa‘.

De huidige Europese programmaperiode 2007-2013 is al flink over de helft. De provincie Vlaams-Brabant zorgde er de afgelopen vier jaar voor dat 230 Europese projecten van start konden gaan. Deze projecten kunnen rekenen op Europese subsidies van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) of het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), maar ook op provinciale en Vlaamse steun.

In totaal vloeide de voorbije vier jaren meer dan 40 miljoen euro aan Europese subsidies naar projecten in Vlaams-Brabant die het regionaal concurrentievermogen of de werkgelegenheid verbeteren, die de plattelandsontwikkeling versterken of die grensoverschrijdend werken. Al deze projecten zorgen ervoor dat het goed leven, wonen en werken is in Vlaams-Brabant“, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Europa.

Deze 230 projecten werden op een overzichtelijke wijze gebundeld in een nieuwe publicatie ‘vlaamsbrabant.be/europa‘. Deze publicatie toont aan hoe de Europese duurzaamheidsdriehoek vervlochten zit in elk van deze projecten en blikt vooruit op de nieuwe programmaperiode.
We spelen immers een hoofdrol in het toekennen van Europese subsidies in de regio en we tonen met deze publicatie onze toegevoegde waarde aan, zowel bij de huidige als bij de volgende periode“, besluit gedeputeerde Monique Swinnen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: