SINT-PIETERS-LEEUW: – vzw wandelclub Sint-Pieters-Leeuw organiseerde vandaag zijn 28ste ‘wandel-mee’ over afstanden van 6,9,12,19 en 25 km door het Pajottenland.


Om 09.00 uur heerste er een gezellige drukte in het parochiecentrum aan de Rink. Alle wandelingen gingen via het schuttershof en het Colomapark. Vandaar maakte de wandelingen van meer dan 9km kennis met de zuunvallei, de witse boom, naar de authentieke pedemolen waar vandaag ook graan gemalen werd door vrijwilligers en zo verder door het Pajottenland naar onder andere Gaasbeek.
 
 
Het werd dit jaar een succesvolle editie.Dit in groot contrast met de editie van vorig jaar toen net het noodweer in de regio losbarste. ( zie artikel rampenplan 14/11/10).

Secretaris Doris Vandervale: “ Toen hadden we maar 295 wandelaars. Want reeds heel vroeg riep men op de nationale radio af dat er in Sint-Pieters-Leeuw overlast van water was. Hier in het centrum was er gelukkig geen overlast maar we hebben wel verschillende parcours tijdens de dag moeten veranderen omdat er paden ondergelopen waren.
We hebben toen als Wandelclub ook beslist om de taarten en broodjes die we voorzien hadden naar het crisis opvangcentrum te brengen voor de mensen uit Leeuw die uit hun huizen geëvacueerd waren iets te geven.”

%d bloggers liken dit: