SINT-PIETERS-LEEUW: – Toerisme zit in de lift, ook in het Pajottenland en de Zennevallei. Wil je graag je passie voor onze streek overbrengen aan bezoekers in onze regio, dan kan je je inschrijven voor de cursus streekgids Groene Gordel aan het CVO Elishout COOVI in Anderlecht.

Kunsthistorica en docente kunstgeschiedenis Machteld De Schrijver uit Dilbeek start in het najaar met haar avondcursus streekgids Groene Gordel waarin ze ook de klemtoon legt op Pajottenland en Zennevallei.

Je start met de basiscursus gids om dan door te groeien naar de cursus streekgids. De cursus bestaat uit vijf basismodules: kunstgeschiedenis, geschiedenis, geografie en dan nog twee praktische modules rond het gidsen. De cursus duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar, inclusief vier toeristische uitstappen op het terrein.

Machteld De Schrijver: “De motivatie bij de cursisten is zeer divers. Vaak zijn het mensen die hun eigen streek beter willen leren kennen. Maar ook zijn het mensen die vooral geïnteresseerd zijn in het gidsen zelf. Je leert er hoe je een publiek kan boeien met je verhalen”.

Het Pajottenland en Zennevallei is de meest bezochte regio binnen de Groene Gordel. De streekgidsen Zuid-West-Brabant tellen een vijftigtal leden waarvan een dertigtal leden actief gidsen. De aanvragen komen vanuit de VVV’s in Halle en Galmaarden maar ook vanuit de rozentuin van Coloma in Sint-Pieters-Leeuw en brouwerij Timmermans in Itterbeek en Boon in Lembeek.

Machteld De Schrijver: “De thema’s over het Pajottenland en de Zennevallei die in de lessenreeks aan bod komen zijn zeer divers. Naast een algemene inleiding over de Groene Gordel en een cursus landschapslezen leer je vooral veel bij over de kastelen, musea, schilderijen, kunstenaars, schrijvers, de volksmuziek en de streekgastronomie, vooral over de aardbeien en de bieren. Ook de politieke structuren uit het verleden komen aan bod”.

Om de cursus te kunnen volgen moet je in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs of slagen voor de toelatingsproef. Wanneer je voor de cursus slaagt ontvang je het certificaat gids en reisleider en erkent Toeriseme Vlaanderen je via een gidsenkaart en reisleiderkaart.
Alle info vind je terug op de website www.elishout.be bij avondonderwijs onder het vakje reisleider

Aanvraag indienen ten laatste op 16 september 2011. Voor modules die starten in november: 18 november 2011.

Meer info?
Voor meer info kan je terecht op de website van het CVO Elishout Coovi (www.elishout.be).
Hier kan je prijzen, lessenroosters, data van infodagen, … vinden.
Voor specifieke vragen kan je terecht bij de coördinator van de opleiding Gids/Reisleider,
An.Winnepenninckx@telenet.be.

%d bloggers liken dit: