PAJOTTENLAND: – Op 8 mei verschijnt een nieuw boek: ‘Pajottenland in beelden’ van Jan en Stijn Heyvaert.

Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men een postuurken tegen, schrijft Urbanus in het voorwoord vanBeelden in het Pajottenland . Zijn dorpsgenoot Jan Heyvaert vertelt hierin het verhaal achter de postuurkens in onze streek. Maar niet in de vorm van een droge brok geschiedenis of cultuur zoals ze al in heel wat andere boeken te lezen valt. Hij maakt er veelal persoonlijke verhalen van en verweeft de culturele, historische, folkloristische of artistieke bestaansreden van elk beeld met humor, filosofische bedenkingen, kritische noten over de mensheid, bespiegelingen omtrent taal, poëzie van dichters uit de streek. Zijn zoon Stijn tekent voor de originele kleurenfoto s.

Uitgeverij: De Draak
Prijs: €18.95

Beelden in het Pajottenland wordt voorgesteld tijdens De Lente van het Pajottenland
ter gelegenheid van de Pajotternijen, op 8 mei 2011 om 10.30 uur in het Baljuwhuis.
Wil je erbij zijn, mail dan naar de uitgeverij ( lut.desmet@dedraak.org ) met hoeveel personen je komt.
Het boek is er (ook de rest van de dag) te koop voor 16,95 euro i.p.v. 18,95.

lees meer op:
http://www.geuzeinfo.com/index.php/Boekenwereld/363-pajottenland-in-beelden-jan-en-stijn-heyvaert

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: