OUDENAKEN: – De landelijke gilde van Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem nodigen u uit voor een lezing door Dr. Paul De Ridder, Doctor in de middeleeuwse geschiedenis; ‘Brussel – geschiedenis van een Brabantse stad en het taalgebruik in de middeleeuwen.’
In de parochiezaal van Oudenaken op vrijdag 1 april 2011 om 20.00 uur.

Als historicus, die al jarenlang werkzaam is in de oude Brusselse archieven, verwierf Dr. Paul De Ridder (www.paulderidder.be) een grondige kennis van de geschiedenis van deze stad. Hij is tevens verbonden aan de Koninklijke Bibliotheek Albert I te Brussel en heeft tal van publicaties op zijn naam.

De rijke geschiedenis van Brussel zal door hem op een prachtige wijze worden toegelicht. Van de vroege middeleeuwen tot en met de onafhankelijkheid speelde Brussel een zeer belangrijke rol in de geschiedenis. De stad was ook het centrum van de Brabantse gotiek, de Middelnederlandse letterkunde, wandtapijten en houten retabels. Maar zij was ook dikwijls het toneel van belegeringen en oorlogsgeweld. Ook het nabije Gaasbeek is verbonden met de boeiende geschiedenis van Brussel.

Na zijn uiteenzetting zullen wij een andere kijk hebben op de hoofdstad van België en van Europa en kunnen vragen worden gesteld aan de spreker.
Een absolute aanrader!
Deelname : 4 euro
Iedereen van harte welkom.

%d bloggers liken dit: