VLEZENBEEK / BRUSSEL:- Op zondag 19 september 2010 organiseert Vlaamse Werkgroep DE VREDE vzw een fietstocht naar het autoluwe Brussel“ De verrassende westkant ”.

Zondag 19 september houdt Brussel opnieuw zijn jaarlijkse autoluwe zondag. Al het autoverkeer wordt dan geweerd uit de 19 gemeenten. Lijnbussen, taxi’s en prioritaire voertuigen zullen wel nog aanwezig zijn in het straatbeeld.
De stad wordt die dag echter het alleenrijk van de tweewielers, de rolschaatsers en de voetgangers. Op diverse plaatsen in de stad worden merkwaardige gebouwen opengesteld en is er tal van randanimatie voorzien.
Vanuit Vlezenbeek kunt u in groep Brussel verkennen met de fiets. De tocht wordt geleid door gelegenheidsgids Jean-Marie MEERT en zal de volgende plaatsen aandoen :
Het mooie Laarbeekbos dat onlangs in het nieuws kwam door de verbredingsplannen van de RING, het Poelbos waar vroeger immense hoeveelheden zandsteen werden gedolven, het Dielegembos waar zich de prelaatswoning, het enige resterende gebouw van de aloude premonstratenzerabdij zich bevindt, Jette bekend om zijn zondagse markt, het U.Z. Brussel en het Brugmann-hospitaal, de Heizelvlakte met de eeuwfeestpaleizen, het Atomium, de Basiliek van Koekelberg,…

Als de weersomstandigheden het toelaten stappen we zeker ook eens af om een terrasje aan te doen…
De tocht is ongeveer 40 km lang en derhalve geschikt voor elke gelegenheidsfietser.

Concreet :
Datum : Zondag 19 september 2010
Vertrek : 13.45 u – Gemeenteplein Vlezenbeek
– Terug : rond 18.00 u
Fietsen : zelf meebrengen – Afstand : +/- 40 km – Deelname : gratis
Inschrijving : aanbevolen op telefoon 02/569.17.52 (na 20 u)
Organisatie : Vlaamse Werkgroep DE VREDE vzw – Inlichtingen : 02/569.17.52

Share

%d bloggers liken dit: